Výuka medicíny v Ostravě může pokračovat

Akreditační komise ministerstva školství oznámila, že prodloužila tamnímu oboru všeobecné lékařství akreditaci do roku 2020.

Lékařská fakulta Ostravské univerzity vznikla v roce 2010 a akreditaci pro výuku všeobecného lékařství získala jen na čtyři roky. Nyní tedy má právo učit dalších šest let.

Krátká, leč složitá historie

Ostravská Lékařská fakulta se tehdy nerodila snadno – pracovní skupina pro lékařské obory byla proti jejímu povolení, avšak akreditační komise (za předsednictví známé politoložky prof. PhDr. Vladimíry Dvořákové, CSc.) jí přesto akreditaci udělila. Členové pracovní skupiny vzápětí na protest rezignovali na své posty.

Lékařská fakulta vznikla přeměnou Fakulty zdravotnických studií, jež vznikla v roce 1993 jako nástupce Zdravotně-sociální fakulty vzniklé při založení Ostravské univerzity v roce 1991.

Sto mediků ročně

Lékařská fakulta přijímá každoročně k šestiletému studiu medicíny asi sto studentů a dalších téměř pětkrát tolik studentů na bakalářské a magisterské studium ošetřovatelství, veřejného zdravotnictví, sociální práce apod.

Čtěte také: Kdo nahradil ministra zdravotnictví v čele ostravské nemocnice? David Feltl

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.