V Jihlavě ukážou rodičkám, co je čeká – na tabletu

Maminky, které míří na císařský řez, předem uvidí v malém počítači, jak bude postaráno o ně a o miminko.

Těhotné ženy čekající na císařský řez se v jihlavské nemocnici budou moci podívat do zákulisí operačního sálu. Žena dostane tablet, v němž se jí jako v elektronické knize představí primář oddělení s vrchní sestrou, dozví se vše o zákroku samotném, nebo možných komplikacích.

Pokud se pacientce nebude chtít číst, může si spustit hlasového průvodce, který jí vše řekne. V aplikaci je prostor pro fotografie, takže nastávající maminka uvidí, například jak se provádí anestezie či jak dětský lékař pečuje o miminko.

Zájem o informace

„Chtěli jsme, aby nastávající maminky měly co nejvíce informací o zákroku, který je čeká,“ vysvětluje primář gynekologicko-porodnického oddělení Aleš Roztočil.

„Pro ženy je narození dítěte výjimečný okamžik a stále více se zajímají o to, co je čeká. Tato aplikace jim vše zodpoví a ukáže. Pokud by měly pacientky další dotazy, rádi je samozřejmě zodpovíme,“ říká vrchní sestra Alena Valová.

Nemocní se žlučníkem už svou aplikaci mají

V jihlavské nemocnici bude nová aplikace denně využívána. Měsíčně se císařským řezem narodí zhruba 25 dětí. V současné době se už podobná aplikace používá pro pacienty, které čeká operace žlučníku.

Čtěte také: Zvedáky na pořádně těžké pacienty si pořídili U sv. Anny

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.