Oční klinika Gemini slaví 10. výročí

Po republice má šest pracovišť, používá nejmodernější lasery.

Zlínská oční klinika Gemini si připomíná deset let své existence.  V České republice už provozuje šest pracovišť, a to ve Zlíně (na snímku), v Průhonicích u Prahy, Praze-Krči, Českých Budějovicích, Ostravě a Brně. Pracoviště otevřela také ve Vídni.

Jak klinika uvádí, všechna její pracoviště jsou vybavena špičkovými lasery včetně unikátního 6D laseru SCHWIND AMARIS 1050. Jako první v Evropě zavedla klinika Gemini také laserovou operaci čočky i odstraňování očních vad femtosekundovým laserem VICTUS.

Navrácený zrak

Laser Amaris 105 umístí na oko za jednu sekundu tisíc laserových bodů. „Vyšší rychlost vede ke zkrácení celého zákroku a k dalšímu zvýšení přesnosti a šetrnosti operace tím, že oko není v průběhu operace tak dlouho vystaveno působení okolního prostředí,“ uvádí MUDr. Pavel Stodůlka, Ph.D., přednosta sítě očních klinik Gemini.

1. srpna loňského roku Pavel Stodůlka provedl unikátní implantaci umělé rohovky pomocí femtosekundového laseru Z6. „Implantací umělé rohovky jsme vrátili zrak několika lidem, kteří byli i několik desítek let slepí. První pacientka s umělou rohovkou byla slepá celých šestnáct let. Dnes dokáže číst i bez brýlí,“ říká Stodůlka.

Čtěte také: Světové prvenství v operacích šedého zákalu získala zlínská klinika Gemini

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.