Sbírka Ligy proti rakovině vynesla letos 13,5 milionu korun

Byl to už 16. ročník této akce, s ním spojená osvěta byla tentokrát zaměřena na prevenci nádorů ledvin.

Při koupi žluté kytičky letos 16. května lidé darovali přesně 13 472 020 korun na projekty Ligy proti rakovině, informovala nyní tato organizace. Ocenila, že se tak stalo navzdory složité ekonomické situaci v zemi.

Sbírka se uskutečnila ve všech 14 krajích, přesněji v 930 městech a vesnicích České republiky, podílelo se na ní přímo 11 500 dobrovolníků ve žlutých tričkách a další spolupracující organizace, včetně pacientských klubů, základních a středních školy či oddílů skautů a pionýrů.

Liga v průběhu léta vyhodnotí žádosti o příspěvky a na podzim zveřejní, komu vybrané peníze předá.

Každý dárce dostal kromě kytičky s oranžovou stužkou také tradiční informační letáček. Letos se v něm Liga zaměřila na nádorová onemocnění ledvin, jejichž výskyt v Česku vzrostl za posledních 35 let téměř na čtyřnásobek. Liga v letáčku lidem radila, aby zlepšili pitný režim, konzumovali kvalitní potraviny, nekouřili, nechali si opravit zkažený chrup, měli dostatek pohybu, zhubli, a tím snížili i vysoký tlak, a také svévolně nekombinovali léky.

Liga proti rakovině si také připomněla úmrtí svého spoluzakladatele a mezi veřejností velmi známého představitele, profesora Zdeňka Dienstbiera. (Více čtěte zde.)

 

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.