Existuje první domácí test na poznání viru HIV

Zatím se smí prodávat v USA, do čtyřiceti minut  určí přítomnost viru ze slin.

 Americký Úřad pro potraviny a léky (FDA) schválil do prodeje test nazvaný OraQuick. Předpokládá se, že jej využijí lidé, kteří by s podezřením na infekci k lékaři vůbec nešli.

FDA už v minulosti povolil prodej několika domácích testů, ty jsou však založeny na rozboru vzorku krve, který navíc musel být odeslán do laboratoře. OraQuick je první, který ukáže výsledky přímo testované osobě, a to za dvacet až čtyřicet minut.

Úřad však upozornil, že test podle dosavadních poznatků test zjistí výskyt viru jen asi v 92 procentech případů.

 

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Jedna reakce na “Existuje první domácí test na poznání viru HIV”

  1. RZ napsal:

    Toto uvádí český dovozce na svých stránkách o testu na HIV ze slin … OraQuick ADVANCE® je rychlý profesionální test na detekci protilátek proti viru HIV-1 a HIV-2.Je manuálně prováděný,vizuálně čitelný 20 minutový imunotest pro kvalitativní detekci protilátek proti viru HIV-1 a HIV-2.Výsledky do 20 minut umožňují pacientům zjistit svůj status ihned při první návštěvě lékaře a pozitivním umožňuje okamžitou péči.Možnost testování z ústních tekutin, kapilární krve, plazmy nebo venepunkční procedurou.Citlivost 100%,Specificita 100%. Snadné provedení – 1 testovací zařízení, 1 lahvička s detekčním činidlem.Nabízí přesné a rychlé testování bez nutnosti použití krve. Neinvazivní a rychlé testování.OraQuick ADVANCE® je jediným rychlým testem z ústních tekutin svého druhu s certifikací CE a FDA.Cena je ale vzhledem k laboratornímu testu velice vysoká!

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.