Mezi vyznamenanými ke státnímu svátku byl i jeden lékař

Prof. MUDr. Pavel Dungl, DrSc., získal od prezidenta Zemana Medaili Za zásluhy.

Mezi celkem 33 osobnostmi vyznamenanými u příležitosti letošního státního svátku 28. října je i jeden lékař – profesor MUDr. Pavel Dungl, DrSc. Obdržel Medaili Za zásluhy, a to s dovětkem za zásluhy o stát v oblasti vědy.

Profesor Dungl je přednostou ortopedické kliniky pražské Nemocnice na Bulovce a 1. místopředsedou České společnosti pro ortopedii a traumatologii.

Tento přední český ortoped v minulosti pečoval o prezidenta Václava Klause. V roce 2012 operoval i Miloše Zemana (tehdy ještě nebyl prezidentem).

První vydání monografie Ortopedie, kterou profesor Dungl a kolektiv vydali v roce 2005, pokřtil prezident Václav Klaus, stejně tak přijel před pár dny pokřtít i její druhé, přepracované vydání.

Pozornost ortopedii a dětské ortopedii

Narodil se v roce 1948 v Olbramkostele u Znojma. Většinu profesního života strávil na ortopedii v Nemocnici Na Bulovce v Praze. V letech 1984 až 1989 však také absolvoval několikaměsíční zahraniční studijní pobyty v Rakousku, Německu, Švýcarsku a USA. Většinou byly spojeny s přednáškovou činností, v níž prezentoval výsledky léčení dětských ortopedických vad. V letech 1990–1993 pracoval v ortopedické nemocnici Speising ve Vídni, kde byl v roce 1994 jmenován profesorem-konzultantem této nemocnice.

V letech 2004 a 2005 vykonával funkci prezidenta Evropské dětské ortopedické společnosti (EPOS), je členem výkonné rady Evropské federace národních ortopedických a traumatologických sdružení (EFORT), řádným členem Společnosti německy mluvících dětských ortopedů, korespondujícím členem Pediatrické ortopedické společnosti Severní Ameriky a Argentinské ortopedické společnosti. Dále je čestným členem Rakouské, Slovenské, Maďarské a Polské ortopedické společnosti.

Seznam všech vyznamenaných 28. října 2014 najdete na webu prezidentské kanceláře zde.

Čtěte také:

V roce 2013 byli vyznamenáni tři lékaři

Monografii Ortopedie pokřtil exprezident Klaus

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.