Podívejte se, jak vypadalo cvičení na ebolu na pražském letišti

Video (proklik níže) dala k dispozici pražská Nemocnice Na Bulovce.

Cvičení se uskutečnilo v neveřejných prostorách Letiště Václava Havla Praha. Složky záchranného systému si vyzkoušely, co dělat, kdyby bylo podezření, že na palubě letadla je pacient s onemocněním ebola.

Docent ve vaku

Hlavním pacientem – tedy figurantem – byl doc. MUDr. Ladislav Machala, Ph.D., z Kliniky infekčních, parazitárních a tropických nemocí a vedoucí AIDS centra Nemocnice Na Bulovce. Jak sám řekl, chtěl si pro lepší pochopení vyzkoušet, jak se cítí pacient transportovaný v biovaku. Pro televizní zpravodajství pak uvedl, že to není příliš pohodlné a že je nutné udělat vše pro to, aby byl pacient transportován co nejrychleji.

Převoz na Bulovku

Celkem čtyři pacienti – figuranti byli odvedeni z paluby letadla po odchodu všech cestujících. Ohrožený pacient byl umístěn do biovaku a následoval převoz do Nemocnice Na Bulovce. V nemocnici v dekontaminačním stanu byl přeložen do transportního biovaku nemocnice a následně umístěn do bioboxu.

Další tři pacienti – figuranti z paluby letadla byli v oblecích převezeni odděleně též do Nemocnice Na Bulovce, ošetřeni a umístěni na infekční lůžka.

VIDEO ze cvičení můžete zhlédnout zde.

Čtěte také:

Co čeká vás či vaše pacienty při cestě letadlem kvůli ebole

Kdyby se vás někdo zeptal, co to vlastně je ebola

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.