Krnovská porodnice má novou pomůcku pro alternativní porod

Mobilní zařízení Combitrac používá závěsný systém a stabilní porodní míč; díky tomu žena volí výhodnější polohu.

Krnovská nemocnice informuje, že umožňuje výběr ze široké škály alternativních možností porodů a nyní má k dispozici nové zařízení Combitrac.

„Jde o speciální mobilní zařízení, které pomáhá matkám přijmout instinktivně pohodlnou polohu,“ říká ředitel nemocnice MUDr. Ladislav Václavec, MBA. Zařízení používá závěsný systém na podporu ženiny váhy a stabilní porodní míč, díky tomu žena volí výhodnější polohu. Při různých polohách zavěšení a posazení dochází k uvolnění svalů pánevního dna.

Zapojí se i partner

„Combitrac působí příznivě na celkový průběh porodu. Kromě mnoha dalších výhod je u něj také speciální sedačka pro partnera, díky které může být nastávající otec rodičce nablízku, přidržuje ji a poskytuje přímý kontakt a pocit bezpečí,“ uvádí primář gynekologicko-porodnického oddělení MUDr. Lumír Studený.

Zařízení krnovské porodnici jako sponzorský dar věnoval spokojený manželský pár z Mikulovic, který nedávno v porodnici odrodil své druhé dítě.

Rodička si vybírá

Combitrac umožní porodit bezpečně a přirozeně s minimálním lékařským zásahem, pokud je porod bez komplikací. Využívá se především při relaxaci rodičky v první době porodní, mimo klasické porodnické lůžko. Lze ho však použít také pro aktivní využívání kontrakcí a umožňuje i přirozený porod.

„Každá žena si tak může vybrat. Využití zařízení může být podle přání rodičky součástí alternativního porodu bez medikace, nebo může být kombinováno s moderními metodami porodnické analgezie,“ dodává primář Studený.

Čtěte také: Porod na neurochirurgickém sále

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.