Očkování proti klíšťové encefalitidě trhá rekordy. Bojí se lidé klíšťat?

VZP hlásí zájem o očkování, jaký tu ještě nebyl. Vysvětluje jej i zjednodušením příspěvků na vakcinaci.

Zatímco za celý loňský rok požádalo Všeobecnou zdravotní pojišťovnu 13,7 tisíce klientů o příspěvek na očkování proti klíšťové encefalitidě, letos jen do poloviny března už o příspěvek na očkování požádalo bezmála 9,5 tisíce lidí. Taková čísla tu ještě nebyla.

Bojí se tedy lidé klíšťat víc než loni?

VZP soudí, že je to dáno jednak teplou zimou, kdy nemoci z klíšťat v podstatě téměř nepřestaly hrozit, a pak také tím, že oproti loňsku pojišťovna letos přispívá na očkování i dětem.

Teď bez voucheru

Na rozdíl od předchozích let se navíc letos vyplácení příspěvků zjednodušilo. Dříve si lidé museli nejprve vyzvednout voucher, nechat si do něj lékařem potvrdit očkování a pak jít znovu pro peníze do pobočky pojišťovny. Nyní jen přijdou s účtem za očkování a mají nárok na vyplacení příspěvku za vakcínu ve výši až 500 korun.

Není to však úplná samozřejmost, pojišťovna po nich chce, aby byli členy tzv. Klubu pevného zdraví VZP (co to je, čtěte zde).

Klíšťata straší hlavně Jihočechy

Nejvíce klientů zatím o proplacení příspěvku požádalo v jižních Čechách (1 455), na druhém místě je v průběžném hodnocení Vysočina (1 054) a o třetí se dělí Praha a střední Čechy (shodně 990).

Čtěte také: Kam „nosí peníze“ průměrný pacient, a kolik

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.